Coaching/Vägledning

Vi erbjuder samtalsstöd till föräldrar samt till barn över 10 år.  I samtalen får ni lära er mer kunskap om personlighetsdraget högkänslighet. Ni får även ta del av tips kring känslohantering samt individuellt stöd med just det ni behöver stöttning kring. Kontakta oss via mail genom att klicka på våra foto nedan. 

MArtina hårdstål

HSP-terapeut, Karlskrona, martina@högkänsligabarn.com

josefine henriksson

HSP-terapeut, Halmstad, josefine@högkänsligabarn.com

Aktuella föreläsningar

Högkänsliga barn

Under denna föreläsning får du en ökad grundläggande kunskap och förståelse för de högkänsliga barnen. Du lär dig känna igen vanliga tecken på högkänslighet hos barn samt några av deras främsta styrkor och utmaningar. Vi kommer även ge tips om hur du på bästa sätt kan stötta ett högkänsligt barn.

När: Mån den 9/1 2023, kl. 18.30- 20.30

Känslor & känslohantering för barn

Under denna föreläsning får du en ökad kunskap kring vad känslor egentligen är och vilken uppgift de har. Du kommer lära dig mer om våra vanligaste känslor och hur du kan hjälpa ditt högkänsliga barn att navigera bland sina känslor.

När: Onsdagen den 8/2-2023, kl. 18.30-20.30


Barn och stress

Under denna föreläsning får du en ökad kunskap om stress samt hur de högkänsliga barnen påverkas av stress och överstimulering. Du lär dig känna igen tecken på stress hos barn samt får tips på hur du kan stötta ditt barn att både förebygga och hantera stress.

När: Onsdagen 15/3- 2023, kl. 18.30-20.30


Anmälan till föreläsningar

Anmäl dig till någon av föreläsningarna genom att trycka på knappen nedan och skriv vilken/vilka du är intresserad av. Alla föreläsningarna kostar 350kr/st.

Föreläsning online

Köp en egen föreläsning om högkänsliga barn

Under föreläsningen kommer vi bl.a. prata om hur man upptäcker de högkänsliga barnen, vanliga styrkor och utmaningar samt vad som kan vara viktigt att tänka på i mötet med högkänsliga barn

Ni kan köpa föreläsningen och se den i lugn och ro när ni vill under 30 dagar från köpet. Vi skickar en länk och beskrivning över hur man gör. Föreläsningen är väldigt uppskattad och är på ca 1h.
Kostnad: 950kr

Föreläsningar/workshops
För förskolor/skolor/företag

Föreläsningar/workshops

Vi ordnar föreläsningar och workshops efter era önskemål om upplägg. För mer information och förslag på upplägg klicka på "infobladen" nedan. 
Retreat om högkänsliga barn

Retreat för föräldrar till
högkänsliga barn

Längtar du efter att få verktyg för att ännu bättre förstå och bemöta ditt högkänsliga barn? Vill du bli mer medveten om vad som funkar för dig i ditt föräldraskap? Längtar du efter att träffa likasinnade och utbyta erfarenheter och tankar? Skulle du vilja få tillfälle att återhämta dig och tanka ny energi i en avstressande miljö? 

Vi planerar för ett efterlängtat retreat för föräldrar till högkänsliga barn på vackra Säbyholms gård, strax utanför Laholm i Halland. Retreatet fokuserar på barn upp till 12 år. Under retreatet får du får ta del av teori, tips på “verktyg” att använda dig av i mötet med ditt högkänsliga barn samt möjlighet till avslappning. Dessutom får du en unik möjlighet att träffa andra föräldrar för att utbyta tips och erfarenheter samt inspireras av varandra.


Var: Säbyholms gård, Laholm

Kostnad: 3400kr/pers (rabatt för bokning av 2 platser, 6500kr/2 pers)

Vid intresse maila: martina@högkänsligabarn.com

Retreat om och för högkänsliga tonåringar

Retreat för högkänsliga tonåringar/föräldrar

På liknande sätt som för högkänsliga barn kör vi nu ett retreat om och för högkänsliga tonåringar. Lär dig mer om högkänslighet och få tips och verktyg för hur du kan hantera utmaningarna som kan uppstå för en högkänslig tonåring. Du får en bredare kunskap i hur du kan skapa en bättre relation mellan tonåring och förälder. Retreatet riktar sig både till föräldrar, tonåringar eller andra som kommer i kontakt med högkänsliga tonåringar.


Var: Säbyholms gård, Laholm
Kostnad: 3400kr/pers (rabatt för bokning av 2 platser, 6500kr/2 pers)

Vid intresse maila: martina@högkänsligabarn.com

Poddcast om högkänsliga barn

Podden om högkänsliga barn

Vi har skapat "podden om högkänsliga barn" och i den här podden delar vi med oss av forskning, tips och egna erfarenheter.
Klicka på länken nedan för lyssna på vår podd.

Nytt sammarbete

Känslodockan Friendy

Det ska vara lätt och roligt att lära sig om känslor!

Barn som kan sätta ord på och förstå känslor har lättare att göra sig förstådda och att handskas med konflikter och vardagsproblem.

Forskning visar också att barn som kan sätta ord på känslor lättare står emot stress och psykisk ohälsa. Att kunna lugna sig själv vid starka känslor och stress är helt avgörande för den psykiska hälsan. Första steget är att kunna identifiera och klä sina känslor i ord. Med hjälp av Friendy lär sig barn att känna igen och prata om känslor lika naturligt som de lär sig bokstäver och siffror. Vi kallar det Känslans ABC.

Friendy är ett unikt koncept med dockor, poster, barnbok, rithäfte och musik som alla finns med känslorna glad, arg, rädd, ledsen, sur och lugn.

Genom vårt samarbete med Friendy kan vi erbjuda dig en rabatt på 10% på känslodockan Friendy när du använder koden ”HSP10” i Friendys webbshop.